Atribuição de veículos acessíveis

Configurações de acessibilidade no aplicativo
    The Lyft app allows passengers with accessibility needs to enable Access Mode. In certain markets, when Access Mode is enabled, passengers may request a vehicle that is specially outfitted to accommodate a full-sized, non-foldable wheelchair. In markets where those vehicles are not available, Drivers are still required by law and Lyft’s policy to transport riders who use foldable mobility devices. Drivers are required to assist riders in the storage of their mobility devices, unless physically unable to do so.
    Os dispositivos de mobilidade incluem o seguinte:
    • Cadeira de rodas dobrável
    • Andador dobrável
    • Patinete elétrico dobrável
    • Bengalas, muletas e outros dispositivos auxiliares menores
    Nos mercados em que esses veículos não estiverem disponíveis, as informações sobre os serviços locais serão enviadas diretamente ao passageiro por mensagem de texto quando a corrida for solicitada. Opções de envio de veículo específicos do mercado, incluindo o Modo Acessível, estão listadas abaixo.
    Para ativar o Modo Acessível:
    1. Tap the menu icon in the top left corner
    2. Role para baixo e toque em "Configurações"
    3. Find 'Wheelchair access' in the menu
    4. Slide the toggle to the right so it's green
    5. Type in your destination, then swipe left to see additional modes
    6. Tap "More" then tap "Access" to select wheelchair mode
    7. Tap "Request Access," confirm your pickup location, and you're all set!
    Local accessible vehicle dispatch services
    Many of the below accessible vehicle dispatches must be booked at least 24 hours in advance. In order to utilize their service, you may want to consider first reaching out to the local dispatch to inquire about their sign up process. Depending on the vendor, it may take several weeks to complete the enrollment process before being able to book a ride in their respective cities.
    WAV options per region
    Canadá
    USA

Ontário

Toronto
    Em Toronto, enviamos veículos acessíveis em tempo real pelo app Lyft. Se você não conseguir encontrar ou pegar um desses veículos, informe-nos.
    Ottawa

British Columbia

Vancouver

Alabama

Birmingham
    Auburn
    Huntsville
    Celular
    Montgomery
    Tuscaloosa

Arizona

Phoenix
    In Phoenix, we dispatch accessible vehicles in real-time. If you are unable to get picked up by one of these vehicles, let us know.
    Para o aeroporto PHX, enviamos veículos acessíveis em tempo real para embarques apenas durante as horas de operação do aeroporto. Se você não conseguir encontrar ou pegar um desses veículos, informe-nos.
    Tucson

Arkansas

Little Rock
    Fayetteville

Califórnia

Bakersfield
    On-demand service
    Paratransit services
    Inland Empire
    On-demand service
    Paratransit services
    Los Angeles
    Em Los Angeles, enviamos veículos acessíveis em tempo real pelo app Lyft das 7h à 0h. O embarque e o desembarque devem ser feitos dentro dos limites de Los Angeles County.
    On-demand service
    Paratransit services
    • First Transit - real-time dispatch (real-time dispatch through the Lyft app)
    Modesto
    On-demand service
    Paratransit services
    Napa and Sonoma County
    On-demand service
    Paratransit services
    Orange County
    On-demand service
    Paratransit services
    Sacramento
    Paratransit services
    San Diego
    On-demand service
    Paratransit services
    São Francisco
    In San Francisco, we dispatch accessible vehicles in real-time in the Lyft app from 7:00 am to 12:00 am. You can request to be dropped-off outside San Francisco county limits but can only be picked up within San Francisco county limits.
    On-demand service
    Paratransit services
    East Bay (San Francisco Area)
    Paratransit services
    Santa Barbara
    On-demand service
    Paratransit services
    South Bay (Vale do Silício)
    On-demand service
    Paratransit services
    Stockton
    On-demand service
    Paratransit services

Colorado

Colorado Springs

Denver

Connecticut

Distrito de Columbia

Washington, D.C.

Florida

Jacksonville
    Miami
    Orlando
    Tampa

Georgia

Atlanta

Hawaii

Honolulu

Illinois

Chicago
    Em Chicago, enviamos veículos acessíveis em tempo real. Se você não conseguir encontrar ou pegar um desses veículos, nos avise.
    Paratransit Service

Indiana

Indianapolis

Kansas

Kansas City
    Manhattan
    Topeka
    Wichita

Kentucky

Lexington
    Open Taxis:
    Louisville

Maryland

Baltimore

Massachusetts

Boston
    Em Boston, enviamos veículos acessíveis em tempo real. Se você não conseguir encontrar ou pegar um desses veículos, informe-nos.

Michigan

Ann Arbor
    Detroit

Minnesota

Minneapolis/St. Paul

Nebraska

Lincoln
    Omaha

Nevada

Las Vegas
    Reno

New Hampshire

Novo México

Albuquerque
    Gallup
    Las Cruces
    Santa Fe
    Taos

Nova Jersey

Northern New Jersey area

New York

Você pode enviar um comentário ou uma reclamação ao governo do Estado de Nova York sobre uma corrida de veículo acessível para cadeira de rodas, por meio do site da Divisão de Direitos Humanos do Estado de Nova York (DHR NYS) aqui.
    Albany
    Buffalo
    Nassau County
    Cidade de Nova York
    Na cidade de Nova York, enviamos veículos acessíveis em tempo real.
    Rochester
    Suffolk County
    Syracuse
    Westchester County

Carolina do Norte

Charlotte
    Raleigh-Durham

Ohio

Cincinnati
    Cleveland
    Toledo

Oklahoma

Oklahoma City
    Tulsa

Oregon

Bend
    Portland
    In Portland, we dispatch accessible vehicles in real-time. If you are unable to get picked up by one of these vehicles, let us know.

Pennsylvania

A Filadélfia tem a satisfação de oferecer veículos acessíveis para cadeira de rodas em toda a cidade. Se você precisar de um veículo e ele não estiver disponível, nos avise. Fornecedores alternativos podem ser encontrados abaixo.
    Pittsburgh
    Philadelphia

Rhode Island

Providence

Tennessee

Nashville

Texas

Austin
    Corpus Christi
    Dallas
    In Dallas, we dispatch accessible vehicles in real-time within the Lyft app. Pickups and drop-offs are within the Dallas County limits.
    Fort Worth
    El Paso

Houston

Lubbock
    San Antonio
    Tyler

Utah

Salt Lake City

Vermont

Virginia

Virginia Beach

Washington

Seattle
    Handicapped access
    Complaints
    To submit a complaint to the City of Seattle, you may call Finance and Administrative Services at 206-684-2489, or visit the complaints webpage here.

Wisconsin

Madison
    Milwaukee